Sjælesorg - en at tale med

Brug for en at tale med?

At være præst er en utrolig alsidig gerning. Udover at fejre gudstjenester, forrette dåb, konfirmationer, vielser og begravelser, deltage i rådmøder og utallige forskellige aktiviteter i sognet, er nok den største opgave at være sjælesørger.

At yde sjælesorg betyder ”at yde omsorg for sjælen”.
Vi er som præster hverken psykologer eller terapeuter, og vi skal som sådan ikke løse problemer.
Men der kan være mange udfordringer i et menneskeliv, hvor man kan have brug for at ”lette sit hjerte,” og at tale med en udenforstående om de mange tanker, man kan gå at tumle med. Her er præsten et godt bud!

Her kan du tale om alt hvad der fylder hos dig.
Vi er som præster gode til at lytte og trøste. Vi er gode til at kunne samtale om alment menneskelige spørgsmål, eksistentielle spørgsmål, men selvfølgelig også til at tale om tro og kristendom. Du behøver ikke nødvendigvis at tro på Gud, for at tale med en præst, og der findes hverken ”forkerte” eller ”rigtige” emner at tale om.
Det kan også være, du har brug for, at vi sammen skal bede en bøn, synge en salme eller holde en hjemmealtergang.

Som præst har vi tavshedspligt, og der bliver ikke ført journal.

Samtalen kan foregå hjemme hos dig, i kirken, på telefonen eller på præstens kontor.

KONTAKT:
Alt du skal gøre er blot at henvende dig til en af os sognepræster: Ulrik Pilemand tlf.: 48 70 62 94 eller mail: up@km.dk og Jeanne von Benzon tlf: 24 91 79 70 eller mail: jgvb@km.dk

Sjælesorg på nettet og podcast om sjælesorg
Har du brug for sjælesorg, men ønsker at være anonym, kan du chatte anonymt med en præst på nettet: ”Sjælesorg på nettet” Link til '.Sjælesorg på nettet'.

Du kan også lytte til: ”Sjælesorgs Podcast” - Link til Sjælesorgs Podcast

Mand sidder alene på bænk - sjælesorg

 

 

   NYHEDER